תזונה במאה ה-21


 תזונה
מתי בחנתם לאחרונה ממה מורכב התפריט היומי שלכם? האם יש בו את כל אבות המזון? האם הוא משרת את התפקוד שלכם? או שאולי כל התייחסותכם לתזונה היא כאל כלי להפסקת תחושת הרעב?

רובנו נוטים להתייחס לגוף כאל מכונה שעובדת מאליה ואינה זקוקה לתחזוקה מיוחדת, מעבר למה שמסב לנו עונג. האמת היא שהמכונה המופלאה הזו, שאפילו החכמים והמשכילים ביותר שבינינו עוד לא הצליחו לפענח עד הסוף את האופן בו היא פועלת, זקוקה לתשומת לב ותחזוקה יומיומית. שלוש דרכים עיקריות משמשות אותנו לתחזוקה הולמת של הגוף – תזונה, פעילות גופנית ומנוחה.

תזונה נחשבת לענף מדעי, שתפקידו לחקור את הקשר בין דיאטה – שמגיעה במקור מיוונית ומשמעותה אורח חיים (בעברית, אגב, המילה התקינה היא בָּרוּת) - ובין מצבי בריאות וחולי, ולהבין את ההשפעה של הדיאטה על מצבו הבריאותי של אדם.
מזה מספר עשורים כבר ברור מעל לכל ספק שמה שאנו מכניסים לפה עובר דרך כל המערכת, נספג בכל תא ותא בגוף ומשפיע, בטווח הארוך או הקצר, על תפקודי הגוף והנפש שלנו. כן...כן...הנפש. בנוסף להשפעה הפיזיולוגית שיש לתזונה שלנו עלינו, היא משפיעה על מצבנו הרגשי, על האופן בו אנו ישנים, על איזון הכעסים וההתפרצויות שלנו, על רמת המתח בו אנו שרויים ועל איך שאנו מרגישים כלפי עצמנו. תזונה לא מאוזנת באבות המזון - פחמימות, חלבונים, שומנים, ויטמינים, מינרלים, ומים - עלולה לגרור פגיעה בבריאות, הן עקב עודף או מחסור.

למרות שרובנו נוטים לשכוח את מה שהגוף צריך מאיתנו, ואנו מתמקדים בעיקר במה שאנחנו צריכים ממנו, הגוף בוגד בנו רק לעיתים רחוקות ושנים רבות הוא משרת אותנו נאמנה בלי להתלונן על היחס הקלוקל שהוא מקבל. יחד עם זאת, לפעמים הוא מזכיר לנו שיום אחד היחס הזה עלול לעלות לנו ביוקר, ואם לא מאוחר מדי אנחנו עוד יכולים לשנות את דרכינו. ברוב המקרים הוא סולח ומוכן לקבל את השינוי...

אנחנו מזמינים אתכם להיזכר בגוף שלכם וללמוד מה אתם יכולים לעשות בשבילו כדי שהוא ישרת אתכם טוב יותר לאורך עוד הרבה שנים טובות ובריאות. פה תמצאו אבחוני תזונה, תפריטים ומתכונים, אינדקס ארוחות, מאמרים, מחקרים, טיפים, ייעוצים, מחשבונים ועוד.
כלים ומידע לניהול הבריאות
מאמרים מקצועיים
מאמרים מקצועיים