עצירות



מאת: שרון שנער - דיאטנית קלינית

הרגלי תדירות היציאות ומרקמן שונה מאדם לאדם. עצירות היא מצב של ירידה התדירות היציאה, ביחס להרגל הסדיר,ביציאות קשות או בקושי במתן צואה.

 

גורמי עצירות

 

  • תזונה לקויה (מיעוט סיבים תזונתיים, מיעוט שומנים, שתייה לא מספקת).
  • העדר פעילות גופנית.
  • תופעות לוואי של תרופות מסוימות (נוגדי דיכאון, כגון תרופות להורדת לחץ דם).
  • שינויים הורמונאליים.
  • תופעת המעי הרגיז.
  • מתח נפשי.
  • מחלות מסוימות (כמו תת פעילות בלוטת התריס, סרטן הקולון).

 תסמיני עצירות

 

  • תחושת אי נוחות כללית.
  • נפיחות, גזים.
  • כאבי בטן.

אוכלוסיות חשופות/פגיעות במיוחד לעצירות

 

  • נשים בהריון.
  • אנשים מבוגרים.
  • אנשים הצורכים תזונה לקויה (כמפורט לעיל). 

טיפול תזונתי מומלץ

 

  • מומלץ להגביר צריכת סיבים תזונתיים (פירות וירקות על קליפתם, דגנים מלאים, סובין וכדומה).
  • מומלצת שתייה מרובה (כ- 10 כוסות שתייה ביום). 

תוספים תזונתיים מומלצים 

  • תוספי סיבים תזונתיים (פסיליום, גלוקומנאן), בשילוב עם שתייה מרובה. 

המלצות נוספות 

  • קיום שגרת פעילות גופנית מתונה, כמו הליכה יומית, ריצה או רכיבה על אופניים.

התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.

תזונת תינוקות
תזונת ילדים
תזונת מתבגרים
תזונת נשים
תזונת גברים
תזונה לגיל השלישי
תזונה ייעודית
תפריטים לדוגמה
מאמרים