תוספי תזונה לנשים



תוספי תזונה – המלצות לנשים

בפרק זה נסכם את ההמלצות לצריכת תוספי מזון לנשים בשלבים שונים ברצף החיים.

השוואת רמות מומלצות לצריכה לפני גיל המעבר ובתקופת גיל המעבר

רכיב תזונה

לפני גיל המעבר

בתקופת גיל המעבר

סידן (מ"ג/יום)

1000

1200

ויטמין D (מק"ג/יום)

10

15

ברזל (מ"ג/יום)

18

8

חומצה פולית (מק"ג/יום)

400

400

 

כפי שניתן לראות, לעיתים ההמלצות גבוהות מכפי שניתן לצרוך דרך המזון בלבד. במקרים אלו מומלץ להוסיף תוספי מזון שמכילים את הרכיבים המומלצים ברמות המומלצות. מעבר לרכיבי התזונה ותרומתם בשלבים שונים של חיי האישה, ישנם תוספי תזונה אחרים שמומלץ לצרוך במצבים שונים:

אומגה 3: נאספו עדויות רבות שמראות שחומצות שומן אומגה 3 שמקורן בדגי ים צפוני מסייעות בהורדת רמות הטריגליצרידים בדם, תופעה שכיחה בתקופת גיל המעבר. עמדת האיגוד הקרדיולוגי בישראל ועמותת הדיאטנים הקליניים היא שהסובלים מרמות גבוהות של טריגליצרידים בדם (מעל 150 מ"ג /ד"ל) זקוקים למינון של 4-2 גרם אומגה 3 ליום.

קוהוש שחור: נחקר רבות בשל השפעתו האפשרית על סימפטומים של גיל המעבר כמו גלי חום, הזעה, דופק מואץ ושינויים קיצוניים במצב הרוח. בינתיים נמצא כבטוח לשימוש ולא ידועות תופעות לוואי, אך לא נבדק ולכן לא מומלץ לשימוש בזמן הריון.

תמציות סויה: נמצאו עדויות שנטילת תוסף תזונתי של תמצית סויה לפרק זמן קצר יכולה לסייע בהקלת הסימפטומים של גיל המעבר, ללא תופעות לוואי. שימוש ארוך טווח אינו מומלץ.

חמוציות: בנשים קיימת שכיחות גבוהה של דלקות בדרכי השתן. תמצית החמוציות ידועה שנים רבות בכוחה למנוע ואף לטפל בדלקות בדרכי השתן. כיום ידוע שתמצית החמוציות מונעת הידבקות של החידק e.coli לדופן דרכי השתן, ובכך מסייעת במניעת הדלקת.

פרוביוטיקה: מחקרים בדקו האם תוספת של פרוביוטיקה מסייעת למניעה וטיפול בדלקות וגינליות. נצפה שיפור במיקרופלאורה  וגינלית (חיידקי הוגינה) וכן ירידה מובקהת בדלקות נשנות באזור זה.



התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.

מקורות

  

תזונת תינוקות
תזונת ילדים
תזונת מתבגרים
תזונת נשים
תזונת גברים
תזונה לגיל השלישי
תזונה ייעודית
תפריטים לדוגמה
מאמרים