צרכים תזונתיים בילדות



מאת: שרון שנער והדס רגב - טוביאס, דיאטניות קליניות

בתקופה זו, מסת העצם הנבנית מגיעה בהדרגה לשיאה, והשרירים מתפתחים ומתחזקים. תהליכים אלו מחייבים תמיכה תזונתית מתאימה שתספק את אבני הבניין הנחוצים לשינויים אלה. חסר ברכיבי תזונה חיוניים, עלול לגרום להאטת קצב ההתפתחות והגדילה. בין הרכיבים החיוניים נמנים חלבון, ברזל, סידן, אבץ וויטמין A.

עקב דרישות אלה של הגוף, ילדים בגיל זה רגישים יותר לחסרים תזונתיים. אספקת מזון לקויה או צריכת יתר של מאכלים "עניים" מבחינה תזונתית עלולים לגרום להופעת מחסורים תזונתיים.

 

המלצות תזונתיות לילדים

 

צריכת האנרגיה ורכיבי התזונה (פחמימות, שומנים, חלבונים, ויטמינים, מינרלים ומים) משתנה לפי גילאים. באופן כללי, ההמלצות לתזונת הילד, מגיל שנתיים ואילך, דומות לאלו של המבוגר.

45%-65% מהקלוריות מקורן יהיה בפחמימות. אחוז השומן מסך הקלוריות היומי יהיה כ- 30%-40% לילדים בגיל 3-1 שנים ו- 25%-35% לילדים מגיל 4 עד 18 שנים.

5%-20% מהקלוריות מומלץ שיהיו ממזון עשיר בחלבון עבור ילדים צעירים ו- 10%-30% עבור ילדים גדולים יותר.

תוספת סוכר (למזון או לשתיה) לא תעלה על 25% מסך הקלוריות היומית, זאת על מנת להבטיח צריכה מספקת של ויטמינים ומינרלים. יש לשים לב לאספקה מספקת של סיבים תזונתיים ולהציע מזון דל בשומן רווי ובכולסטרול ככל שניתן.

חשוב לוודא שהילדים מגוונים בצריכת ירקות ופירות מסוגים שונים ובצבעים שונים. כדאי להציע ירקות ופירות חיים, מבושלים או מאודים בכל יום.

בגיל הילדות נודעת חשיבות רבה לסידן. ילדים בגילאים 3-1 שנים זקוקים ל- 500 מ"ג סידן, בגילאים 8-4 שנים ל- 800 מ"ג סידן. בגילאים 18-9 שנים ההמלצה עולה עד 1300 מ"ג סידן ליום.


התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.

תזונת תינוקות
תזונת ילדים
תזונת מתבגרים
תזונת נשים
תזונת גברים
תזונה לגיל השלישי
תזונה ייעודית
תפריטים לדוגמה
מאמרים