שום – Garlic
שם בוטני
|
Allium Sativum
|
החלק בצמח שבו משתמשים
|
פקעת
|
מרכיבים פעילים
|
Allicin
|
תכונות ידועות
|
בעל פעילות נוגדת חמצון חזקה
נוגד היצמדות טסיות דם
|
יישומים ידועים
|
ברפואה עממית
ניקוי וחיטוי דם
הגנה מפני פרזיטים במערכת העיכול
סיוע לעיכול
ברפואה משלימה
איזון רמות של כולסטרול ושומנים בדם
הורדת הסיכון למחלות לב
איזון לחץ דם
הורדת הסיכון לטרשת העורקים
הורדת הסיכון לסוגי סרטן במערכת העיכול
|
ניתן לצריכה
|
במזון – שיני שום טרי
תוסף תזונה – טבליות / כמוסות
|
אופן השימוש
המומלץ
|
במזון – בישול/תיבול מזון/אכילת שום טרי
כתוסף תזונה – בליעה עם מעט מים בזמן הארוחה
|
כמות יומית מומלצת למבוגר שנבדקה במחקרים
|
2-1 שיני שום ליום (5-2 גר' ליום)
או
1200-400 מ"ג ליום, בריכוז 1.3% מחולקים לשלוש מנות
|
התוויות נגד
|
לא לצרוך לפני ניתוח
לא לצרוך כשידוע על קיום דימום פנימי או חיצוני
לא לצרוך בשילוב עם תרופות המשמשות לדילול דם (כגון Warfarin)
לא לצרוך בשילוב עם Chlorzoxazone לכאבי שרירים
|
* ההתוויות מיועדות לאנשים בריאים. לפני נטילת תוסף כלשהו יש להתייעץ עם רופא.
* יש להקפיד לצרוך אך ורק תוספים שיוצרו בתנאים מוקפדים ומחברות ידועות ואמינות, בעלות תקן GMP או תקן איכות דומה.
* לכל תוסף עלולות להיות תופעות לוואי. יש לבדוק היטב בעלון לצרכן.
* כמות יומית מומלצת: על פי הוראות היצרן.
* לילדים אין התוויה לצריכה יומית.
מקורות