ויטמין K במזון



ויטמין K

 

ויטמין K מצוי במזונות מן החי – בעיקר כבד וחלקים פנימיים אחרים, ומן הצומח – בעיקר בירקות ירוקים כהים כמו ברוקולי, תרד ואספרגוס. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:

 

מזון

כמות

תכולה (מק"ג)

אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*

 

 

גברים

נשים

ילדים

תרד, מבושל

1 ספל

1027

855.8

1141.1

1711.7

עלי סלק, מבושלים

1 ספל

697

580.8

774.4

1161.7

כרוב ניצנים, מבושל

1 ספל

299

249.2

332.2

498.3

ברוקולי, מבושל

1 ספל

220

183.3

244.4

366.7

במיה, מבושלת

1 ספל

64

53.3

71.1

106.7

אפונה ירוקה מבושלת

1 ספל

48

40.0

53.3

80.0

טונה משומרת בשמן

85 גרם

37

30.8

41.1

61.7

שמן קנולה

2 כפות

34

28.3

37.8

56.7

צנוברים

30 גרם

15

12.5

16.7

25.0

אגוזי קשיו, קלויים

30 גרם

9.8

8.2

10.9

16.3

עגבנייה

1 בינונית

9.7

8.1

10.8

16.2

כבד בקר, מבושל

100 גרם

3.8

3.2

4.2

6.3


* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים וגברים בגילאים 19 ואילך.

חזרה