ליקופן



פיגמנט ממשפחת הקרוטנואידים התורם את הצבע האדום למגוון ירקות ופירות (עגבניה, אשכולית אדומה, פפאיה, אבטיח, גויאבה אדומה).
ליקופן משמש אחד מנוגדי החימצון (אנטיאוקסידנט) החזקים בגוף. קיימות הוכחות בספרות המדעית כי צריכתו קשורה בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם, סרטן הערמונית ויתכן גם סוכרת. עיבוד של מוצרים המכילים ליקופן, למשל על ידי בישול עגבניות, מגביר את ריכוז הליקופן הזמין. לכן, מוצרים מעובדים של עגבניות כמו קטשופ, מרק עגבניות או רטבים על בסיס עגבניות מכילים ריכוז גבוה יותר של ליקופן, בהשוואה לעגבניות טריות.