|  | להעדיף | להמעיט | הערות / הסברים | 
        
            | דגנים ומוצרי מאפה | מוצרי דגנים מלאים, לחם מקמח מלא, תפוח אדמה, בטטה, תירס, דגני בוקר מועשרים בסיבים תזונתיים. | לחם לבן או אחיד, מוצרי דגנים דלי סיבים תזונתיים. | להעשרת התפריט במגנזיום ואשלגן. | 
        
            | מוצרי חלב | גבינות עד 5% שומן, מוצרי חלב ניגר עד 3% שומן. בכל מקרה לבחור אחוזי שומן מועטים ככל שניתן. | מוצרי חלב מעל 5% שומן, גבינות מלוחות, יוגורטים מלוחים. | מקור טוב לאשלגן ומגנזיום. רצוי להשוות ולבחור מוצרים בעלי תכולת נתרן נמוכה ככל האפשר וכן את אלו שמועשרים בסידן.  | 
        
            | בשר ומוצרי בשר | בשרים דלי שומן: חזה עוף, עוף ללא עור או שומן נראה לעין, חלקי בקר דלי שומן, הורדת שכבת השומן העליונה מתבשילים המכילים בשר.  | בשרים מעובדים (נקניקים, נקניקיות, המבורגר, קבב),  נתחי בשר בעלי שומן נגלה לעין, איברים פנימיים (כבד, טחול, לבבות וכדומה). | רצוי לבחור לפחות פעמיים בשבוע במקום מנה בשרית בדגים, קטניות ומוצרי חלב כמנה עיקרית. | 
        
            | דגים | דגי ים טריים או קפואים, לא מתובלנים מראש.  | דגים מלוחים, כבושים, מתובלנים מראש.  | דגי ים עדיפים על דגי בריכה בשל תכולה גבוהה יותר של חומצות שומן אומגה 3. מהווים גם מקור לויטמין D. | 
        
            | קטניות | יבשות בתפזורת: חומוס, פול, עדשים, שעועית יבשה, אפונה יבשה, פולי סויה ירוקים, פול ירוק, אפונה ירוקה. | שימורי חומוס, פול ושעועית לבנה העשירים במלח, מוצרים דמויי בשר מן הצומח. | הקטניות עשירות בסידן, אשלגן ומגנזיום. רצוי להכינן בבית כדי להמנע מתוספת מלח מיותרת. כדאי לשלבן בארוחה כתוספת במקום חלק מהדגנים הלא מלאים. | 
        
            | ביצים | עד 3 שלמות בשבוע כחביתה עם מעט שמן זית/קנולה, ביצה קשה, או כחלק ממאפים ותבשילים. | טיגון ביצים בחמאה או מרגרינה. | עדיף לבחור במוצרי חלב כמנה חלבונית על פני חלמוני ביצה. | 
        
            | פירות | כל הפירות מומלצים. העשירים ביותר באשלגן: מנגו, מלון, בננה, פרי הדר.  |  | כדאי לבחור בפרי טרי כשמתחשק משהו מתוק. עדיף לאכול את הפירות בצורתם הטבעית על פני שתיית מיצים. | 
        
            | ירקות | כל הירקות מומלצים. העשירים ביותר בסידן, אשלגן ומגנזיום: עלים ירוקים, ברוקולי, כרוב, עגבניות, ארטישוק.  | תרד, רוברב, חצילים וסלרי מכילים תכולה גבוהה של חומצה אוקסאלית המפריעה לספיגת הסידן. | מומלץ לשלב ירקות בכל ארוחה במהלך היום, במגוון צבעים ובכמות גדולה. עדיף לאכול את הירקות בצורתם הטבעית ולא להפכם למיצים. | 
        
            | שמנים ושומנים | שמן זית, שמן קנולה. | שמנים צמחיים כמו שמן תירס, חריע, כותנה. חמאה, מרגרינה. | שמן זית וקנולה בעלי השפעה חיובית על פרופיל השומנים בדם, בשל תכולה גבוהה של שומן חד בלתי רווי.  | 
        
            | מזונות עשירים בשומן | אגוזים, זרעונים, בוטנים לא מומלחים, אבוקדו, טחינה ללא מלח. | מיונז, מאפים עשירים במרגרינה (בורקס, מלאווח, ג´חנון). | להפחתת כמות המלח, ותמיכה בירידה במשקל. | 
        
            | ממתקים ומזונות עשירים בסוכר | פרי כחטיף, עד 30 גרם ליום של שוקולד מריר המכיל כ - 70% מוצקי קקאו. עוגה ביתית עשויה מקמח מלא ודלת סוכר. | ממתקים, סוכריות, עוגות, עוגיות המכילים מרגרינה וממותקים בסוכר.  | להפחתת כמות המלח (נתרן) והסוכר, תמיכה בשמירה על משקל תקין. | 
        
            | חטיפים  | בייגלה מחיטה מלאה דל נתרן, פופקורן ללא מלח, קרקרים דלי נתרן מחיטה מלאה. | חטיפים מלוחים, מוצרי מאפה מוכנים. | להפחתת כמות המלח (נתרן), לתמיכה בשמירה על משקל תקין. | 
        
            | משקאות | מים, חליטות עשבים, משקאות דיאט, מים עם תרכיזי דיאט. | משקאות המכילים קפאין: עד 2 כוסות קפה או 3 כוסות נס קפה.   משקאות המכילים אלכוהול:  עד 2 מנות אלכוהול לגבר ו- 1 מנת אלכוהול לאשה ביממה. | קפאין מפריע לספיגת סידן. רצוי להפחית צריכת קפאין ולהפריד בין שתיית קפה לבין ארוחה המכילה סידן בשעתיים לפחות.       | 
        
            | תבלינים ורטבים | רוטב עגבניות דל נתרן, רוטב סויה דל נתרן, תבלינים יבשים טהורים (כמו כורכום, קנמון, כמון וכד´), מלח דל נתרן. | מלח, אבקות תיבול, אבקת מרק, תערובות תבלינים המכילות מלח, רוטב סויה רגיל. | הפחתת כמות המלח (נתרן) במזון, העשרה בסידן, אשלגן ומגנזיום. |