מאכלי חגי תשרי- איך מתמודדים?


מאת הדס רגב טוביאס

תקופת החגים נכנסת, ניחוחות הבישול כבר באוויר והמתנות כבר מוכנות. עד כאן הכל טוב ויפה אבל לכל אלו מצטרפת חגיגה אחרת, חגיגת קלוריות אדירה! חודש ימים של ארוחות חג איננו דיאטטי כלל! מדי שנה אנו אומרים לעצמנו: "השנה זה לא יקרה" 3-2 קילוגרמים נוספים לא יהיו עלי! מה פתאום שארוחות החג ישאירו עלי את חותמן?! ובכן, הגיע הזמן לעשות שינוי ולהחליט -  "פחות זוללים ויותר פעילים".

 

הנה כמה עצות כיצד לעבור את החגים בדרך המתוקה ביותר מבלי לעלות (כמעט..) במשקל:

  1.  נסו לא להגיע לארוחת החג רעבים. כשרעבים לא שולטים על כמויות האוכל שצורכים ולכן אל תשכחו לאכול ארוחת צהרים קלה (כריך מלחם קל וירקות חיים).
  2. כשאתם מארחים, הכינו מנות שתוכלו לאכול מהן בהנאה וללא חשש, לפחות מחצית מהאורחים יודו לכם על כך.
    הכינו סלטים מעניינים (הוסיפו חתיכות תפוח-עץ או נקטרינות לסלט ירוק או 2-3 כפות גרעיני רימון - והרי לכם סלט גורמה). הכינו קינוח שיתבסס על פירות כמו תפוח עץ אפוי או סלט פירות רענן בתוספת חמוציות או כדורי מלון וליצי' בדבש ונענע.
  3.  בחרו לאכול רק את מה שבאמת התכוונתם לטעום, אין זו בושה לומר "לא, תודה"!
  4.  בחרו מאכלים דלי קלוריות ושומן: העדיפו ירקות חיים, תבשילי ירקות, עוף בגריל,  תוספת אפויה על פני מטוגנת.
  5. שימו לב לכמויות שאתם אוכלים. זכרו, הטעם של הביס הראשון זהה לאחרון! 
  6.  אכלו לאט, עשו הפסקה בין טעימה לטעימה. נצלו את זמן הארוחה לשיחה משפחתית ותהנו...
  7.  הרבו לשתות מים, סודה או שתייה דיאטטית במהלך הארוחה. הימנעו משתייה מתוקה.
  8. הגבילו את כמות האלכוהול, מותר לציין כי אין סעודת חג בלא קידוש על היין אולם העדיפו יין רוזה (105 קלוריות לכוס יין) על פני יין אדום מתוק (170 קלוריות לכוס).
  9. קינוח – בכל זאת זהו חג, אם זה ממש הכרחי, בחרו קינוח אחד דל קלוריות.
  10. שאריות – אם אתם המארחים, השתדלו לחלק את שאריות האוכל בין האורחים.


בהצלחה
ושתהיה שנה טובה ומתוקה לכולנו.

התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד ואינם מהווים המלצה כלשהי.