האם אנחנו מפיקים את המקסימום מהסלט שאנחנו אוכלים?


כולנו יודעים שמומלץ, בריא וחשוב לשלב ירקות בתפריט. הירקות תורמים נוזלים, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים מסיסים ובלתי מסיסים. הירקות מסדירים את פעילות המעיים ומבטיחים את בריאות המעי, מספקים מגוון נוגדי חמצון טבעיים – אשר בניגוד לתוספים מעולם לא נצפה מהם כל נזק, וזה כמובן בתוספת שפע  פיטו-כימיקלים חדשים המתגלים מעת לעת ותרומתם לבריאות רבה ומגוונת. לכן ארגונים מובילים בעולם ממליצים על ירקות כתורמים לבריאות ומונעי תחלואה כגון מחלות לב, סוכרת וסרטן.
בארץ מאד מקובל לאכול את הירקות טריים בסלט. אם גם אתם נוהגים כך הינה מספר עצות שיבטיחו שתפיקו את מירב התועלת הבריאותית מהסלט שלכם:
גוונו את הירקות בסלט – אל תיצמדו בכל פעם לאותם ירקות (לרוב מלפפון, עגבניה ואולי חסה) – הוסיפו והחליפו ירקות ובכך תבטיחו אספקה של מגוון חומרים בעלי תרומה בריאותית. למשל ירקות ממשפחת המצליבים המכילים איזותיאוציאנטים אשר הוכחו כמפחיתים הסיכון למגוון סוגי סרטן. אפשר להוסיף לסלט פעם בשבוע ירק מהמשפחה: כרוב סגול בפרוסות דקות, כרובית בפרחים קטנים (כן היא טעימה להפליא גם ללא בישול), ברוקולי חלוט ואפילו כרוב ניצנים.

תוספת של פלפל אדום טרי מקפיצה את רמות ויטמין C כמו גם מוסיפה נוגדי חמצון וחומרים פוטנטים  אחרים.

והצעות לתוספות מגוונות רבות אחרות, כל אחד ותרומתו הספציפית הבריאותית בנוסף לשדרוג וגיוון הטעם: צנוניות מגורדות, שום טרי כתוש, עלי תרד חלוטים, גזר מגורד, סלרי ועוד ועוד.

תבלו את הסלט בשמן זית -  סגולותיו הרבות מספור מוכרות כבר היטב. הוספתו לסלט תתרום גם לספיגת ויטמינים ומינרליים חשובים. ערבובו עם מעט מיץ לימון או חומץ או יין אדום גם ישדרגו את רמת נוגדי החמצון והפוליפנולים . אפשר גם להוסיף גרעיני חמניה או צנובר לאחר טיגון קל בשמן זית.

הוספת עשבי תבלין- במקום מלח ופלפל, הוסיפו לשמן הזית צמחי תיבול טריים – ג'ינג'ר מגורר, טימין / רוזמרין / מיורן קצוצים דק. ערבובם עם שמן הזית יקפיץ את דרגת נוגדי החמצון בסלט פי מאה.

 התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.