תחליפי סוכר



פוליאלכהולים - כוללים קבוצה של חומרים אשר ערכם הקלורי הממוצע 2.4 קלוריות לגרם (בהשוואה ל- 4 קלוריות לגרם עבור סוכרוז). הם כוללים את סורביטול, מלטיטול, מניטול, איזומלט, לקטיטול, אריתרול וקסיליטול. צריכה עודפת העלולה להביא לשלשול מיוחסת ליותר מ- 50 גרם סורביטול ליום או יותר מ- 20 גרם מניטול ליום.

סכרין - מתוק פי 500-300 מסוכר, עמיד בחום, מתאים לבישול ולאפיה, לעיתים יוצר טעם לוואי מתוק מתמשך, מצוי ב: מתוק וקל, דיאטיפ סוכרזית, דגני בוקר, ריבות, דברי מאפה ללא סוכר.

ציקלמאט - מתוק פי 30, עמיד בחום, מתאים לבישול ולאפיה, לא מאושר לשימוש בארה"ב, מצוי ב: סוכרזית זהב, דיאטיפ.

אספרטם - אושר לשימוש על ידי מנהל התרופות והמזון בארה"ב בשנת 1981. מתוק פי 180-160, מכיל פנילאלאנין ולכן אסור לחולי פנילקטונוריה. כמעט ללא טעם לוואי אולם לא עמיד בחום. מצוי במשקאות דיאטטים מוגזים כמו: דיאט קולה, דיאט ספרייט, מעדני חלב וריבות דיאט, תחליפי סוכר מסוג: סוכרזית זהב, נוטרסוויט.

אצסולפאם קיי - רמת מתיקות של פי 200 מסוכר. עמיד בחום ולכן מתאים לאפיה ולבישול. כמעט ללא טעם לוואי. מצוי במשקאות דיאטטים מוגזים כמו: דיאט קולה, דיאט ספרייט, מעדני חלב ויוגורטים דיאט, מסטיקים, סוכריות, פודינג וסירופ דיאטטיים.

סוכרלוז - הדור החדש של הממתיקים המלאכותיים. מתוק פי 700-400 מסוכר, עמיד בחום ולכן מתאים לבישול ולאפיה, דומה בטעמו לסוכר. מצוי בתחליפי הסוכר סוכרה דיאט, סוכרלייט, מסטיקים ללא סוכר מסדרת "MUST". לסוכרלוז אין טעם לוואי כמו לחלק מהממתיקים האחרים. הוא אינו מתפרק בגוף, אלא מופרש החוצה דרך מערכת העיכול.

חזרה