ויטמין K
 
ויטמין K מצוי במזונות מן החי – בעיקר כבד וחלקים פנימיים אחרים, ומן הצומח – בעיקר בירקות ירוקים כהים כמו ברוקולי, תרד ואספרגוס. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:
 
    
        
            | 
             מזון 
             | 
            
             כמות  
             | 
            
             תכולה (מק"ג) 
             | 
            
             אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)* 
              
              
             | 
        
        
            | 
             גברים 
             | 
            
             נשים 
             | 
            
             ילדים 
             | 
        
        
            | 
             תרד, מבושל 
             | 
            
             1 ספל 
             | 
            
             1027 
             | 
            
             855.8 
             | 
            
             1141.1 
             | 
            
             1711.7 
             | 
        
        
            | 
             עלי סלק, מבושלים 
             | 
            
             1 ספל 
             | 
            
             697 
             | 
            
             580.8 
             | 
            
             774.4 
             | 
            
             1161.7 
             | 
        
        
            | 
             כרוב ניצנים, מבושל 
             | 
            
             1 ספל 
             | 
            
             299 
             | 
            
             249.2 
             | 
            
             332.2 
             | 
            
             498.3 
             | 
        
        
            | 
             ברוקולי, מבושל 
             | 
            
             1 ספל 
             | 
            
             220 
             | 
            
             183.3 
             | 
            
             244.4 
             | 
            
             366.7 
             | 
        
        
            | 
             במיה, מבושלת 
             | 
            
             1 ספל 
             | 
            
             64 
             | 
            
             53.3 
             | 
            
             71.1 
             | 
            
             106.7 
             | 
        
        
            | 
             אפונה ירוקה מבושלת 
             | 
            
             1 ספל 
             | 
            
             48 
             | 
            
             40.0 
             | 
            
             53.3 
             | 
            
             80.0 
             | 
        
        
            | 
             טונה משומרת בשמן 
             | 
            
             85 גרם 
             | 
            
             37 
             | 
            
             30.8 
             | 
            
             41.1 
             | 
            
             61.7 
             | 
        
        
            | 
             שמן קנולה 
             | 
            
             2 כפות 
             | 
            
             34 
             | 
            
             28.3 
             | 
            
             37.8 
             | 
            
             56.7 
             | 
        
        
            | 
             צנוברים 
             | 
            
             30 גרם 
             | 
            
             15 
             | 
            
             12.5 
             | 
            
             16.7 
             | 
            
             25.0 
             | 
        
        
            | 
             אגוזי קשיו, קלויים 
             | 
            
             30 גרם 
             | 
            
             9.8 
             | 
            
             8.2 
             | 
            
             10.9 
             | 
            
             16.3 
             | 
        
        
            | 
             עגבנייה 
             | 
            
             1 בינונית 
             | 
            
             9.7 
             | 
            
             8.1 
             | 
            
             10.8 
             | 
            
             16.2 
             | 
        
        
            | 
             כבד בקר, מבושל 
             | 
            
             100 גרם 
             | 
            
             3.8 
             | 
            
             3.2 
             | 
            
             4.2 
             | 
            
             6.3 
             | 
        
    
 
* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים וגברים בגילאים 19 ואילך.
חזרה