ויטמין D במזון



ויטמין D – קלציפרול

 

ויטמין D נמצא במספר מצומצם של מקורות מזןן, בניהם דגים ושמן דגים. חלב ומוצרי חלב מועשרים בויטמין זה כדי לסייע בצריכת הרמה המומלצת שלו. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:

 

מזון

כמות

תכולה (מק"ג)

אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*

 

 

גברים

נשים

ילדים

דגים (ממוצע)

100 גרם

8

160.0

160.0

160.0

חלב 3% שומן (מועשר)

1 ספל

2.45

49.0

49.0

49.0

ביצה, מבושלת

1 בינונית

0.65

13.0

13.0

13.0

בשר בקר, מבושל

100 גרם

0.18

3.6

3.6

3.6

יוגורט

1 ספל

0.1

2.0

2.0

2.0


* ילדים בכל הגילאים. נשים בגילאים 50-14 וגברים בגילאים 50-14.

חזרה