ארוחת צהריים - הסבר



מאת: הדס רגב - טוביאס, דיאטנית קלינית

ארוחה הנאכלת בשעות הצהרים, לרוב בין 15:00-12:00. הרכב ארוחת הצהרים, חמה או קרה, משתנה בהתאם לתרבויות שונות, תנאים של סביבה ועוד. ישנם מקומות שבהם בלתי אפשרי לספק ארוחות צהריים מסודרות. במקרים כאלו ניתן להיערך מבעוד מועד ולהכין מזון קר/חם ארוז מראש בקופסת אוכל.
בדומה להמלצות עבור ארוחת בוקר בריאה, הרי שגם ארוחת צהרים צריכה לכלול נציג אחד מכל קבוצת מזון:

  1. מקבוצת הדגנים- לחם, לחמניות, קרקרים, תפוח אדמה, אורז, כוסמת, פסטה. בכל  אחת מהאפשרויות השתדלו להעדיף אותם דלי שומן ונתרן ומועשרים בסיבים תזונתיים.
  2. מנה עשירת חלבון – ביצה, מנת בשר (עוף, הודו, בקר) במגוון צורות בישול , מנת דג או מוצרי חלב. 
  3. ירקות/פירות חיים – גוונו כמה שיותר בסוגי הירקות והפירות. לכל אחד צבע וטעם משלו, התורמים לארוחה מעניינת וחגיגית. לעיתים ניתן לגוון בשתיית מיץ סחוט טבעי של ירק או פרי.
  4. שמנים ושומנים – העדיפו שמן צמחי (קנולה/זית/אגוזים/שומשום) או זיתים, טחינה, אבוקדו ואגוזי מלך. שימו לב לכמות הנצרכת שכן מזונות אלו מכילים כמות גבוהה של קלוריות.